fbpx

Ademen

Waar zit je adem? Hoe diep kun je ademen? Merk je dat je je adem soms vastzet? Of voel je wel eens dat je adem niet volledig is?

Met adembewustzijn kijken we naar al deze dingen en hoe je meer ruimte kunt maken om te ademen. Onderliggende spanningen die zorgen voor verstoringen kunnen zo oplossen en je ervaart meer ademruimte en bewustzijn in het dagelijks leven.

Bewust ademen. Dit is ook de sleutel in yoga, meditatie en ademwerk. Wanneer we ons meer en meer bewust worden van onze adem, vergroten we het bereik van de adem. Met een groter bereik van de adem is onze adem in een staat van rust van nature dieper en meer ontspannen. Ook wanneer we sporten kunnen we kalmer en dieper ademen en herstellen we sneller na inspanning. Wanneer stress ons ademritme beïnvloedt, merken we dit eerder op, omdat we een betere connectie hebben met onze adem.

 


 

Adembewustzijn

In de sessie ‘Adembewustzijn’ verken je hoe jouw adem zich beweegt in jouw lichaam. Met verschillende soorten ademhalingen en door strekkingen van het lichaam vergroot je het bereik van de adem.

Hierdoor ga je voorbij aan oude adempatronen die mogelijk voor meer stress zorgen en maak je ruimte voor een ruimere en meer ontspannen adem waardoor je basisniveau van ontspanning groter wordt.

We sluiten de sessie af met een eindontspanning en neem je dit gevoel van ontspanning mee naar huis. Een sessie duurt 45 minuten.

1 losse sessie
€ 55,-

Serie van 3
€ 150,-

Ademwerk

Ademwerk helpt om ruimte te creëren in ons lichaam en geest, waardoor we beter in verbinding met komen. Het geeft je inzicht in je leven en helpt je verder op weg naar een vrijere ‘jij’.

De werking

Wat gebeurt er als we ons lichaam voorzien van meer zuurstof? Wanneer we het lichaam een het signaal geven dat er meer dan voldoende beschikbaar is? Dat het kan ontspannen, zich volledig kan overgeven in het moment en dat het oké is om los te laten.

Het lichaam is een archief van alles waarmee we geboren zijn en wat we onderweg zijn tegengekomen. Vaak dragen we een bepaalde spanning met ons mee, waar we mee leren leven. Deze lading van vastzittende energie kan ons belemmeren om volledig onszelf te zijn. Ademwerk wakkert opnieuw je enthousiasme voor het leven aan, jouw eigen motivatie.

Het is een speciale methode van ademen waarbij je de adem vrij laat stromen en oude lagen van spanning vanzelf loskomen. Je ligt ontspannen en ademt een vrije en verbonden ademhaling onder begeleiding van muziek. Het ademwerk zelf duurt zo’n 45 minuten waarin je door verschillende lagen van jezelf heen gaat.

Droomstaat

Tijdens de ademsessie kom je in een diepe ontspannen staat, een soort droomstaat waarbij je zelfhelende vermogen geactiveerd wordt. Energie gaat stromen en oude opgeslagen spanningen kunnen los komen. Je kunt inzichten krijgen over de richting in je leven en wat goed voor jou is.

Lichaam, adem en geest

Omdat deze drie nauw met elkaar verbonden zijn, worden de sessies ademwerk altijd gecombineerd met verschillende oefeningen om je goed te voelen in je lichaam en daar meer ademruimte te creëren. Daardoor kom je ook los van gedachtenpatronen en ontstaat er ruimte voor gevoelens en emoties.

 


Groepssessie Ademwerk

Regelmatig zijn er sessies ademwerk, gegeven bij yogastudio See You.

Zie hier voor de data

 


Privesessie

Tijdens een privésessie Ademwerk nemen we de tijd voor adem, lichaam en geest. Die nauw met elkaar verbonden zijn. Een sessie duurt 90 minuten en wordt afgestemd op jou.

Tarief 

Enkele sessie
€ 112,-

Voor meer info of het inplannen van een afspraak:

laura@lauradelaat.nl

06 26 789 759

Wil je meer weten, vul je gegevens in en stel je vraag!

0