fbpx

Dagretraite

voor vrouwen – zaterdag 18 november

Een dag om met jezelf te zijn, thuis te komen en in goed contact met jezelf te blijven.

Via het lichaam, door de beoefening van zachte yoga (die voor iedereen toegankelijk is).

Via de adem, door in stilte te zitten en even alleen met de adem te zijn. En ook via ademwerk, waarmee we een laagje dieper in de ontspanning kunnen komen en oude opgeslagen spanningen kunnen loslaten. 

Door inzichtsoefeningen die helpen te herinneren wat voor jou van waarde is.

Momenten van stilte, momenten van schrijven, en delen als er iets gedeeld wilt worden.

Afgesloten met een heerlijke maaltijd. Licht en vervuld ga je weer naar huis.

 

De dag bevat onder andere:

  • Yoga
  • Meditatie
  • Heerlijke maaltijd
  • Inzichtsoefeningen
  • Ademwerk
    e.a.

 

Wanneer we binnen in onszelf ruimte maken, ervaren we meer vrijheid. Zowel in onszelf als in ons dagelijks leven.

Door in jezelf af te dalen, onder begeleiding van yoga, meditatie en ademwerk, ervaar je een diepe rust en krijg je een helderder beeld van jezelf en je leven. Zo wordt het steeds duidelijker wat jouw richting is en wat ervoor nodig is die te volgen.

Hoe meer we ons lichaam en geest openen, hoe meer we kunnen voelen. We leren steeds beter te luisteren naar de signalen die we krijgen en hierop te vertrouwen.

Daarvoor komen we samen in een cirkel waar je jezelf mag zijn, in een fijne ruimte waar je mag voelen, kunt vertrouwen op wat je voelt en los kan laten. Om daarna in verbinding met jezelf weer de buitenwereld in te treden.

 

Vrijheid ervaren

We zijn eigenlijk gewoon vrij als mensen, alleen ervaren we dat niet altijd zo. Bepaalde situaties kunnen ons triggeren en emoties laten ervaren waardoor we ons beperkt of belemmerd voelen.

Die situaties en emoties zijn juist daar om ons uit te nodigen om naar ons gevoel te luisteren. Maar hoe doe je dat? Naar je gevoel luisteren? En wat doe je daar vervolgens mee? Hoe kunnen die triggers en emoties leiden tot een groter gevoel van vrijheid?

 

Ademwerk

Ademwerk is een methode van ademen die ook wel de ‘bewust verbonden ademhaling’ wordt genoemd. Deze sessie duurt zo’n 45 minuten waarbij je ontspannen op de grond ligt en de adem vrij laat stromen. Onder begeleiding van muziek kom je steeds verder in een diepere ontspanning.

Deze diepe ontspannen staat is een soort droomstaat waarbij je zelfhelende vermogen geactiveerd wordt. Energie gaat stromen en oude opgeslagen spanningen kunnen los komen. Er ontstaat meer ruimte en je kunt inzichten krijgen over de richting in je leven en wat goed voor jou is.

 

Jezelf thuis brengen

De beste plek thuis is bij jezelf, dus kunnen we hier het beste maar een vertrouwde plek van maken.

Je gaat naar huis met een aantal tools waarmee je in verbinding met jezelf kunt blijven, of je verbinding kunt herstellen wanneer je het even kwijt bent.

Deze retraite is voor hen die een laagje dieper willen gaan om meer leven in hun leven uit te nodigen. Deze retraite is alleen voor vrouwen, zodat iedereen volledig in haar vrouwzijn kan zijn.

 

Tijd

De retraite duurt van 10.30 uur tot 17.00

We sluiten af met een goed gevulde vegetarische maaltijd en tussendoor wordt er nog een traktatie geserveerd.

Locatie

Deze dag vindt plaats bij Huize Leeghwater te Zuidoostbeemster

Kosten

De kosten zijn €155,- 

De retraite gaat door bij minimaal 7 personen, met een max van 10 personen.

Aanmelden

Aanmelden kan per email: laura@lauradelaat.nl

Recensies vorige retraites

Heel fijn, heerlijke locatie, en de rust, het niet praten tussendoor… de dag mag van mij nog wel langer duren 😉


Ik vond het een zeer prettige ervaring van ademwerk in combinatie met retraite, dit was allebei nieuw voor me maar ik ga graag nog een keer. Ik voel me sterker diep van binnen na deze dag en dat voelt erg prettig.

Catelijne


Mooie ervaring de retraite gegeven door Laura. Op een prachtige rustige locatie in de Zuidoostbeemster ga je heerlijk de diepte in tijdens het ademwerk de fijne muziek draagt hier zeker aan bij. Laura is een hele warme persoonlijkheid die je vanaf het begin van aankomst tot het einde van de retraite volledig jezelf laat zijn.

Carin


Ik heb genoten van de heerlijke retraite op een geweldige locatie. Laura haar aanwezigheid geeft de dag zoveel kalmte en ze neemt je goed mee in het proces, waardoor je het heel bewust ervaart. Het heeft mij heel veel inzichten gegeven en rust in mijn hoofd en lijf. Voor herhaling vatbaar!

Greta


Op een prachtige plek midden in de polder, was voor mij mijn allereerste retraite ooit. Er waren verschillende onderdelen die goed in elkaar overliepen en de begeleiding van Laura is heel persoonlijk en prettig. Voor mij draaide het allemaal om loslaten en er gewoon zijn, best een moeilijke opgave: wat je ervaart mag er zijn en dat is ontzettend rustgevend. Deze retraite heeft mij daar weer een stukje dichterbij gebracht en daar ben ik heel blij mee.

0