fbpx

Ademwerk PurmerendHoe we als mensen steeds weer terug in ons kracht kunnen komen. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel en in energie. Dat vind ik bewonderenswaardig. Hoe we soms kunnen floreren, en soms even helemaal niet….

Lichaam, adem en geest zijn met elkaar verbonden, en je kunt er niet omheen.

yoga  –  adem  –  ayurveda  –  voeding  –  leefstijl

Hebben voor mij allen bijgedragen aan het creëren van een balans. Het is voor mij een set aan inspiratie en ankertjes die ik er altijd weer bij kan pakken als het nodig

De adem

In 2018 kwam ik voor het eerst in aanraking met ademwerk. Deze ervaring en de theorie erachter sloten precies aan op de andere disciplines die ik tot dan toe had geleerd. De werking van de adem op de (onbewuste) spanningen die we in het lichaam opgeslagen hebben liggen. Spanningen die voor een bepaalde lichaamshouding en levenshouding zorgen, die onze gewoontes en gedrag bepalen. Met ademwerk kun je hier zacht en doeltreffend mee werken. In 2019 startte ik de studie bij Alchemy of Breath om nu ook anderen te kunnen helpen, nog meer, los te laten.

Yoga

Uit nieuwsgierigheid naar de wereld achter yoga volgde ik in 2013 een basisopleiding hatha yoga in India. Teruggekomen bleef mijn interesse en enthousiasme groeien. Ik zocht naar meer verdieping, volgde extra cursussen en rondde in 2017 de vervolgopleiding tot advanced teacher af.

Voeding

Meerdere malen woog ik te zwaar, keer op keer op zoek naar een nieuwe balans, dook ik die laatste keer de boeken in om meer te leren over hoe het nou in elkaar zat. Ik viel over een paar jaar verspreid 30 kilo af en wilde graag anderen kunnen helpen gezond te eten. In begon ik 2013 aan de opleiding natuurvoedingsadviseur.

Uiteindelijk schreef ik een boek om nu ook anderen verder op weg te kunnen helpen. Lees hierover meer op de pagina Goed Gevoed.

Ayurveda

Telkens kwam Ayurveda voorbij. In de wereld van yoga, voeding en op andere wellness-vlakken zoals leefstijl, massage en ontspanning. Het is een zusterwetenschap van de yoga uit de oude Veda’s. Ayurveda geeft je inzicht in je oorspronkelijke constitutie (samenstelling van je lichaam en geest), de huidige balans en hoe je die twee weer in lijn kunt brengen. Het omvat een scala aan methoden om je leven in balans te brengen en te houden door middel van voeding, leefstijl, bewegen, massage en andere therapieën.

In 2014 verbleef ik 5 weken bij een Ayurvedische doktersfamilie om bij hen in de kliniek de Ayurvedische Pancha Karma te leren en mij verder te verdiepen in de Ayurvedische leefstijl en andere technieken.

 

Het boek – Goed Gevoed

Omdat ik erachter kwam dat ik tijdens de consulten maar een beperkte hoeveelheid informatie kan delen en daarvan ook maar een deel blijft hangen, begon ik een paar pagina’s met informatie te maken. In de loop der jaren werd dat een boek.

Als je echt gezond wilt eten, dan is het goed te weten hoe de vork in de steel zit. Voor mij heeft dat in ieder geval het grote verschil gemaakt. Door de spelregels te begrijpen en te zien hoe alles samenvalt.

Ik geloof er sterk in dat informatie en ervaring samen zorgen voor het integreren van nieuwe gewoontes. Wanneer je weet hoe het lichaam werkt, kun je gezonde voeding steeds meer gaan waarderen en een vaste plek geven.

Na 9 jaar in de Grafische media te hebben gewerkt, van receptioniste tot creatief DTP’er en uiteindelijk project- en traffic manager, was het tijd om de stap te zetten om voor mezelf te gaan werken. Over de jaren heen vond ik een mooie collectie aan disciplines die elkaar versterken en die ik gecombineerd gebruik.

Een samenvatting:

2013
Hatha Yoga

2014
Natuurvoedingsadviseur
Reiki 1
Pancha Karma
Vipassana

2015-2017
Advanced Teacher training Delight – Satya & Sahaj
Ayurveda: dagelijks leven, voeding en yoga – Tory Hyndman

2017
Marma Therapie
Thai Yoga Massage
Reiki 2
Vipassana

2018
Healing Yoga – Sahaj
Vipassana
Coaching

2019
Alchemy of Breath – Ademwerk
(breathwork facilitator)

2021
Gedragscoaching

2023
Alchemy of Breath – Ademwerk II
(breathwork practitioner)

Ademcoaching

 Partners

Aanbieders waar ik een goede samenwerking mee, en veel vertrouwen in, heb.

Zie Partners

0