fbpx

Yoga

Lichaam, adem en focus samenbrengen in dit ene moment. Steeds weer. Daarbij ontstaat er concentratie en ontspanning welke uiteindelijk leiden tot een staat van meditatie. Het woord yoga kan worden vertaald als: juk, vereniging, samenbrengen. 

Het is een eeuwenoude levensfilosofie die je helpt je lichaam, je geest en zo ook je leven in balans te brengen. Hier dragen het uitvoeren van de asana’s (de houdingen), pranayama (de ademhalingsoefeningen) en meditatie-oefeningen aan bij.

 

EFFECT OP LICHAAM EN GEEST

Yoga stimuleert de doorstroming van het lichaam, versterkt en maakt je soepeler. Het effect hiervan werkt door in alle weefsels en systemen van het lichaam: spieren, pezen, botten, organen, ademhaling, bloedsomloop, zenuwstelsel, spijsvertering, de volledige stofwisseling en hormoonhuishouding. Door met aandacht te bewegen en te ademen breng je concentratie terug in je lichaam en herstel je de connectie tussen lichaam en geest. Een lichaam in balans, brengt de geest in balans.

 

Gedachten lijken hun eigen gang te gaan

Hoe vaak gebeurt het ons op een dag dat we afgeleid zijn of dat er meerdere gedachten door elkaar lopen? Of dat je lichaam in de relaxmodus gaat, maar de geest daar nog lang niet is. 

Hoe frequent en hoe intens deze schommelingen in de geest plaatsvinden, is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe we leven, wat ons bezighoudt, de gesprekken die we hebben, voeding die we eten, beelden en media die we zien, beweging, ontspanning, in de natuur zijn en nog talloze andere factoren. 

Hoe licht of zwaar, positief of negatief we het leven ervaren, wordt grotendeels beïnvloed door hoe we ons voelen, hoe we in ons vel zitten. Letterlijk en figuurlijk. Als we goed in ons vel zitten, zijn we flexibeler. Kunnen we meer hebben en makkelijker het positieve van een situatie inzien. Dit is iets wat we kunnen trainen en waarin we kunnen groeien.

 

Regelmatige beoefening

Door op regelmatig yoga en meditatie in je dagelijkse leven te integreren, kun je voor jezelf deze rust en ruimte eigen maken. 

Yogastudio See You biedt een uitgebreid rooster met verschillende lessen. Zie de website van de studio voor het rooster en om meer te lezen over de verschillende soorten yoga.

 

Yoga Specials

Ook biedt de studio Specials met verschillende thema’s. Zie hier het aanbod.

Regelmatig geef ik zelf de onderstaande specials, data volgen!

  • Healing Yoga
  • Yoga XL
  • Ademwerk

 


Voor de les

Voordat je aan de lessen deelneemt is het goed een aantal dingen te weten.
Lees hier verder

0