fbpx

Ademwerk

Ademwerk is een speciale methode van ademen waarbij je de adem vrij laat stromen. Je ligt ontspannen op een yogamat, eventueel met extra kussens, en ademt een vrije en verbonden ademhaling onder begeleiding van muziek. Het ademwerk zelf duurt zo’n 45 minuten. De sessie in totaal 90 minuten.

Bij ademwerk ga je door verschillende lagen van ontspanning en jezelf heen. Je komt in een diepe ontspannen staat, een soort droomstaat, waarbij je zelfhelende vermogen geactiveerd wordt. Energie kan vrijer gaan stromen en oude opgeslagen spanningen kunnen los komen. Je kunt inzichten krijgen over de richting in je leven en wat goed voor jou is.

 

Ademwerk helpt om ruimte te creëren in ons lichaam en geest, waardoor we in betere verbinding met onszelf komen.

Het geeft je inzicht in je leven en helpt je verder op weg naar een vrijere ‘jij’.

 

Wat gebeurt er als we ons lichaam voorzien van meer zuurstof? Wanneer we het lichaam een het signaal geven dat er meer dan voldoende beschikbaar is? Dat het kan ontspannen, zich volledig kan ontspannen in het moment en dat het oké is om los te laten?

Het lichaam is een archief van alles waarmee we geboren zijn en wat we onderweg zijn tegengekomen. Vaak dragen we een bepaalde spanning met ons mee, waar we mee leren leven. Deze lading van vastzittende energie kan ons belemmeren om volledig onszelf te zijn. Ademwerk wakkert opnieuw je enthousiasme voor het leven aan, jouw eigen motivatie.

Lichaam, adem en geest

Omdat deze drie nauw met elkaar verbonden zijn, worden de sessies ademwerk altijd gecombineerd met verschillende oefeningen om je goed te voelen in je lichaam en daar meer ademruimte te creëren. Daardoor kom je ook los van gedachtenpatronen en ontstaat er ruimte voor gevoelens en emoties.


 

Privésessie Ademwerk

Ademwerk in een groep

Bewust Ademen


Bewust Ademen

Heb je meer behoefte om eerst rustig jouw eigen adem beter te leren kennen en je basisniveau van ontspanning te vergroten? Daarvoor bied ik de sessie ‘Bewust Ademen’. Lees hier verder.

0